Belastinggeschil ondernemerskwalificatie

 
Een van de risico's op navorderingsaanslagen vloeit voort uit de situatie waarbij de belastingdienst stelt dat er geen sprake is zelfstandigheid van de zorgverlener, maar dat er eigenlijk sprake is van een dienstbetrekking (schijnzelfstandigheid).

De vraag of een zorgverlener nu zelfstandig is of schijnzelfstandig (de ondernemerskwalficatie), is een belangrijk en vaak terugkerend onderwerp van geschil tussen de belastingdienst en de zzp-er. 

Met onze jarenlange advisering op dit gebied en succesvol gevoerde belastingprocedures zijn wij op dit onderwerp dé fiscale specialist voor de zorgverlener.

De belastingprocedures inzake de ondernemingskwalificatie worden door ons gevoerd op basis van "no cure-no pay" : dit betekent dat wij alleen vergoed worden voor onze werkzaamheden als wij de zaak voor jou winnen. Uiteraard proberen wij tot een oplossing te komen met de belastingdienst, maar als een geschil van mening blijft bestaan tussen jou en de belastingdienst, dan komt toch de keuze of er wel of niet een procedure moet worden begonnen tegen de belastingdienst. Wij doen alleen procedures op "no cure-no pay" basis indien wij overtuigd zijn dat de procedure door ons gewonnen kan worden.
 
 

Boekenonderzoek

 

De kinderopvangtoeslagaffaire heeft laten zien, dat je niets verkeerd hoeft te hebben gedaan om toch onderwerp van een (boeken)onderzoek door de belastingdienst te worden: een telefoontje van een boze buurman of een verkeerde interpretatie van de gegevens door de belastingdienst kan al voldoende zijn.

Ook kan steeksproefsgewijs (dus willekeurig) een boekenonderzoek door de belastingdienst worden gedaan.

Vóórdat de belastingdienst een boekenonderzoek begint, zal de controlemedewerker jou bellen voor het maken van een afspraak. Als dat gebeurt moet je, als je een Pro of VIP-abonnement hebt, de belastingambtenaar direct naar ons doorverwijzen voor het maken van een afspraak voor het boekenonderzoek op ons kantoor. Je hoeft daar dan niet bij te zijn.

De kosten van deze fysieke belastingcontrole op ons kantoor zit in het abonnement. De overige werkzaamheden: verweer tegen de inhoud van het rapport e.d. worden tegen gereduceerde tarieven aangeboden.
  • 25+ jaar ervaring
  • Compleet dienstenpakket
  • Persoonlijke & innovatieve aanpak
  • Op maat gemaakt advies
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?