Winstaangifte


De basis voor de winstaangifte zijn de gegevens van de boekhoudmodule. Aan de hand daarvan stellen we een balans op en een resultatenrekening. De balans is een overzicht van jouw ondernemingsvermogen. De resultatenrekening geeft inzicht in jouw omzet, kosten en uiteindelijk de winst.

Van deze winst kan je nog in mindering brengen: de zelfstandigenaftrek, (de eerste 3 jaar) de startersaftrek en MKB-vrijstelling. Daarnaast kan je nog recht hebben op de kleine investeringsaftrek (KIA).

Naast de winstaangifte bevat jouw aangifte inkomstenbelasting als zzp-er ook nog een particuliere gedeelte. Hier vullen wij voor je in eventuele looninkomsten (bijvoorbeeld een bijbaantje naast je werk), natuurlijk de hypotheekrente-aftrek, aftrek premies oudedagsvoorziening en arbeidsongeschiktheid, aftrek specifieke zorgkosten, aftrekbare giften, enzovoort.

Nadat alles is ingediend stellen wij een fiscaal rapport voor jou samen en mailen wij dat naar je op ter goedkeuring. Na jouw goedkeuring dienen wij jouw aangifte in bij de belastingdienst. Dit gebeurt geheel digitaal met de aangiftesoftware van De Kroon Adviseurs. Wij hebben een directe digitale verbinding met de belastingdienst, dus we hebben geen DIGID code van jou nodig.

Als belastingconsulent kunnen we gebruik maken van de belastingconsulentenregeling (BECON-regeling). Op basis van deze BECON-regeling krijg je bij ons automatisch uitstel voor het indienen van jouw aangifte inkomstenbelasting. Ons streven is uiteraard zo snel mogelijk jouw aangifte in te dienen. Er zijn echter omstandigheden waar uitstel noodzakelijk is, bijvoorbeeld als je nog niet alle benodigde papieren hebt voor het doen van de aangifte. 

Naast een eerste persoonlijk intakegesprek vindt de gehele afhandeling digitaal of per mail plaats. Mochten wij nog vragen hebben over de aangifte dan zullen wij jou bellen of mailen.

  • 25+ jaar ervaring
  • Compleet dienstenpakket
  • Persoonlijke & innovatieve aanpak
  • Op maat gemaakt advies
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?