Hypotheek voor startende zorgverleners

Er worden vele eisen gesteld voor potentiële huizenkopers om een hypotheek te kunnen krijgen. Voor tweeverdieners met een vast salaris is het al moeilijk, laat staan voor zelfstandige zorgverleners.
Toch zijn er mogelijkheden voor de zelfstandige zorgverleners. Daarbij kan onderscheid gemaakt worden tussen hypotheken mét Nationale hypotheekgarantie (NHG) en hypotheken zonder NHG.

Hypotheek mét NHG

Er bestaat een speciale regeling voor ondernemers, die minimaal 12 maanden bezig zijn. Onder voorwaarden is het mogelijk dat zij een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) krijgen.

Hiervoor eist het NHG wél dat je minimaal 12 maanden zelfstandig ondernemer bent én een Inkomensverklaring Ondernemer kan overhandigen.

De Inkomensverklaring ondernemer kan je aanvragen bij je adviseur, geldverstrekker of bij één van Rekenexperts van NHG. De Rekenexperts van NHG zijn: 

Zakelijk Inkomen te Nieuwegein
Overviewz te Barneveld
Pentrax advies te Nijmegen
Raadhuys Tax Legal Accounting te Den Haag
De keuze voor een van deze experts staat vrij, onder voorwaarde dat de ondernemer geen zakelijke relatie met de gekozen partij heeft of de afgelopen 2 jaar heeft gehad.

Hypotheek zónder NHG

Voor het verkrijgen van een NHG-hypotheek blijkt uit de voorwaarden dat je als zelfstandige zorgverlener minimaal 12 maanden ondernemer moet zijn.
Onze partner Hypotheek voor de zorg is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van startende zorgverleners (en uiteraard zorgverleners die reeds enige tijd hun eigen onderneming hebben).
Ook voor startende ondernemers die nog geen 12 maanden als ondernemer werkzaam zijn kan je terecht bij Hypotheek voor de zorg. 

Voor de Inkomensverklaring Ondernemer ben je bovendien niet gebonden aan de Rekenexperts van NHG, dus De Kroon Adviseurs kan voor jou ook de Inkomensverklaring Ondernemer opstellen.

Voor meer informatie over jouw mogelijkheden als startende (of reeds gevestigde) zelfstandige zorgverlener verwijzen wij naar de website van Hypotheek voor de zorg.

  • 25+ jaar ervaring
  • Compleet dienstenpakket
  • Persoonlijke & innovatieve aanpak
  • Op maat gemaakt advies
de kroon adviseurs
Download het gratis e-book
Download het gratis e-book
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?