BELANGRIJK:
Ontvangt u een aangiftebrief Omzetbelasting, dan moet u altijd aangifte doen, ook als u zorgverlener bent en geen omzet maakt of uitsluitend vrijgestelde diensten verricht 

Als startende zorgverlener dien je jezelf eerst in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (de KvK-inschrijving).

Na jouw KvK-inschrijving geeft de Kamer van Koophandel jouw gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. Je hoeft jouw onderneming dus niet apart bij de Belastingdienst aan te melden.

Je ontvangt na de KvK-inschrijving een brief van de Belastingdienst genaamd "Vaststelling belastingplicht".

Hierin geeft de belastingdienst aan of je al of niet belastingplichtig bent voor de Omzetbelasting. Het oordeel van de Belastingdienst vindt je in de bijlage van deze brief.

Indien je door de belastingdienst als belastingplichtig voor de Omzetbelasting wordt beschouwd, dan zal de Belastingdienst aan jouw een aangiftebrief Omzetbelasting uitreiken.

LET OP !
Als je een dergelijke aangiftebrief Omzetbelasting ontvangt van de Belastingdienst, dan bent je verplicht aangifte Omzetbelasting te doen. Ook al heb je geen enkele omzet gemaakt of heb je alleen vrijgestelde omzet gemaakt.

Het gebeurt namelijk heel vaak dat een zorgverlener in dat geval geen aangifte doet in de veronderstelling dat zij is vrijgesteld van Omzetbelasting. Dat is dus niet juist. Na het ontvangen van een aangiftebrief moet je altijd aangifte doen.

Doe je dat niet, dan ontvang je daarna namelijk een naheffingsaanslag Omzetbelasting. Daarin wordt ambtshalve een aanslag Omzetbelasting opgelegd met een bedrag dat in de duizenden euro's kan lopen. Daarnaast krijg je dan nog een aangifteverzuim- en betalingsverzuim boete oppgelegd.


  • 25+ jaar ervaring
  • Compleet dienstenpakket
  • Persoonlijke & innovatieve aanpak
  • Op maat gemaakt advies
de kroon adviseurs
Download het gratis e-book
Download het gratis e-book
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?