Als zorgprofessional in Nederland, begrijpen we dat de belastingdienst btw-vrijstelling in de zorgsector een complex onderwerp is. Het correct beheren van je financiën en het voldoen aan de btw-vrijstellingsregels vereist zorgvuldigheid en expertise. Bij De Kroon Adviseurs hebben we een oplossing die je kan helpen bij het optimaliseren van jouw btw-vrijstelling en financiële administratie - onze geavanceerde boekhoudsoftware.

De Belastingdienst btw-vrijstelling in de zorg

Zorgverleners zijn voor het verrichten van hun diensten in beginsel (er zijn namelijk uitzonderingen) vrijgesteld van omzetbelasting. Dit betekent dat je geen BTW in rekening mag brengen aan jouw opdrachtgevers (de zorginstelling of jouw patiënten). Dit is door de wetgever ingevoerd om de kosten in de zorg zo laag mogelijk te houden. 

Op zich is dit dus een voordeel voor de zorgverlener. Echter het nadeel is wel dat je de BTW in jouw aankopen niet terug kan vragen van de belastingdienst. Een voordeel is weer wel dat de BTW in jouw aankoop als kost in mindering mag brengen van jouw winst. Dus je betaalt dan wel minder inkomstenbelasting.

Onze boekhoudsoftware: Jouw partner in fiscale compliance

Onze geavanceerde boekhoudsoftware is speciaal ontworpen om zorgprofessionals te helpen bij het beheren van hun financiële administratie en het voldoen aan de btw-vrijstellingsregels. Met onze software kun je moeiteloos:

 • Btw-administratie: Houd bij welke zorgdiensten onder de btw-vrijstelling vallen en automatiseer btw-berekeningen.
 • Facturatie: Genereer facturen die voldoen aan de btw-regels en bewaar nauwkeurige financiële gegevens.
 • Btw-aangiften: Vereenvoudig het proces van btw-aangiften indienen, zodat je aan je verplichtingen voldoet zonder stress.
 • Rapportage: Krijg inzicht in je financiële situatie met gedetailleerde rapporten die je helpen bij fiscale planning.

 • 25+ jaar ervaring
 • Compleet dienstenpakket
 • Persoonlijke & innovatieve aanpak
 • Op maat gemaakt advies

Belangrijk om te onthouden

Het is van groot belang om te onthouden en goed in gedachten te houden dat in het kader van de btw-vrijstelling in de zorgsector enkele cruciale punten van toepassing zijn waar zorgverleners rekening mee moeten houden:

 • Je mag geen btw berekenen over jouw diensten als je bent vrijgesteld.
 • Over jouw inkoop van materialen en apparatuur kan je geen btw terugvragen.
 • De totale inkoop (inclusief btw) is echter aftrekbaar van jouw winst.

Met deze informatie ben je beter voorbereid op jouw fiscale verplichtingen van de Belastingdienst en kun je de voordelen van jouw btw-vrijstelling in de zorg optimaal benutten.

Waarom kiezen voor onze boekhoudsoftware

Waarom zou je kiezen voor onze boekhoudsoftware als zorgprofessional?

 • Fiscale compliance: Onze software is specifiek afgestemd op de btw-vrijstellingsregels voor zorgdiensten, zodat je altijd in overeenstemming bent met de wet, en je geen zorgen hoeft te maken over fiscale complexiteiten. 
 • Efficiëntie: Bespaar tijd en moeite door je administratie te automatiseren en fouten te minimaliseren. Onze boekhoudsoftware stroomlijnt het proces, zodat je je kunt concentreren op de zorg voor je patiënten.
 • Deskundige ondersteuning: Ons team van belastingexperts staat klaar om je te begeleiden bij het gebruik van onze software en om al je vragen te beantwoorden. We begrijpen de specifieke behoeften van zorgprofessionals en bieden op maat gemaakte ondersteuning.
 • Financiële zekerheid: Door onze software te gebruiken, kun je erop vertrouwen dat je financiën goed worden beheerd en je btw-vrijstelling optimaal wordt benut. Dit leidt tot financiële zekerheid en gemoedsrust voor jou als zorgprofessional.


Als je op zoek bent naar een partner om je te helpen bij het optimaliseren van je btw-vrijstelling en financiële administratie in de zorgsector, dan is onze boekhoudsoftware de juiste keuze. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe De Kroon Adviseurs je kan helpen bij het benutten van jouw fiscale voordelen in de zorgsector.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op! Contact opnemen
Hallo, waarmee kunnen we je helpen?