Als je werkzaam bent in de zorgsector, begrijp je dat financiële zaken en boekhouding van belang zijn voor een succesvolle en zorgeloze bedrijfsvoering. Een gespecialiseerde boekhouder in de zorgsector kan je helpen om jouw financiën op orde te houden en jouw focus te behouden op wat echt belangrijk is: het bieden van hoogwaardige zorg aan jouw cliënten.

Waarom heeft de zorgsector een gespecialiseerde boekhouder nodig?

In de zorgsector is een gespecialiseerde boekhouder van onschatbare waarde. Waarom zou je voor onze diensten kiezen? Hier zijn een paar onmisbare redenen:

 • Complexiteit van de financiële regelgeving: De zorgsector heeft te maken met een uitgebreide en vaak veranderende regelgeving op het gebied van financiën en belastingen. Een gespecialiseerde boekhouder begrijpt deze regels en kan ervoor zorgen dat jouw onderneming volledig in overeenstemming is met de wet.
 • Optimalisatie van belastingvoordelen: Een ervaren boekhouder in de zorgsector kan je helpen om gebruik te maken van specifieke belastingvoordelen die beschikbaar zijn voor zorgverleners. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen voor jouw organisatie.
 • Efficiënte boekhouding: Door het uitbesteden van jouw boekhouding aan professionals kun jij je concentreren op jouw kerntaken, zoals het verlenen van zorg. Dit zorgt voor efficiëntie en gemoedsrust.
 • Voorkomen van fiscale problemen: Met de hulp van een gespecialiseerde boekhouder kun je mogelijke fiscale problemen en boetes vermijden. Ze zullen ervoor zorgen dat jouw belastingaangiften tijdig en accuraat worden ingediend.

Onze diensten voor de zorgsector

Als boekhouders gespecialiseerd in de zorgsector bieden wij een uitgebreid dienstenpakket om aan al jouw financiële behoeften te voldoen. Enkele van onze belangrijkste diensten zijn:

 • Boekhouding en financiële administratie: Houdt via ons boekhoudsoftware gemakkelijk de boekhouding en financiële administratie bij, inclusief het bijhouden van inkomsten en uitgaven, facturering en meer.
 • Belastingadvies: Ons team van experts staat klaar om jou te adviseren over fiscale strategieën die specifiek zijn voor de zorgsector, zodat je kunt profiteren van alle beschikbare voordelen.
 • Financiële planning: Wij helpen jou bij het opstellen van een waterdicht financieel plan voor zowel jouw privé-huishouding als jouw zorgonderneming, inclusief advies over bedrijfsverzekeringen en oudedagsvoorzieningen. Kies voor een VIP abonnement en laat een financiële planning maken.
 • Juridisch advies: Naast financiële diensten bieden wij ook juridisch advies met betrekking tot de zorgsector, inclusief contractbeoordeling en fiscale rechtsbijstand.
 • Software en tools: Onze boekhoudsoftware is speciaal ontworpen voor zorgverleners, met functies zoals eenvoudige facturering, overzichtelijke boekhouding en sjablonen voor verkoopfacturen.

Bekijk abonnementen
 • 25+ jaar ervaring
 • Compleet dienstenpakket
 • Persoonlijke & innovatieve aanpak
 • Op maat gemaakt advies

Nieuwsgierig waarom jij zou moeten kiezen voor onze diensten?

Benieuwd waarom jij zou moeten kiezen voor onze boekhouder in de zorgsector? Ontdek wat ons onderscheidt als de ideale keuze voor boekhouding in de zorgsector:

 1. Ervaring in de zorgsector: Wij hebben uitgebreide ervaring in het werken met zorgverleners en begrijpen de unieke uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd.
 2. Maatwerk: Onze diensten zijn volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften en situatie. Geen enkele zorgonderneming is hetzelfde, wij passen onze aanpak bij elke zorgverlener anders aan.
 3. Transparante tarieven: Je zult nooit voor verrassingen komen te staan met onze vaste maandelijkse tarieven. Je weet altijd waar je aan toe bent.
 4. Deskundig team: Ons team bestaat uit ervaren boekhouders en belastingadviseurs die klaar staan om jou te ondersteunen bij al jouw financiële vraagstukken.

We zijn er om jouw financiën te optimaliseren, fiscale problemen te voorkomen en je te helpen jouw zorgverlening naar een hoger niveau te tillen. Kies voor onze gespecialiseerde diensten en laat ons jouw financiële partner zijn in de zorgsector. 

Laat ons je helpen bij jouw boekhouding in de zorgsector

Wacht niet langer! Ontdek hoe onze boekhoudpakketten speciaal voor de zorgsector je kunnen helpen om jouw financiën op orde te houden. Kies voor onze gespecialiseerde boekhouding en financiële diensten voor de zorgsector. 

Wij zijn er om je te ondersteunen, zodat jij je kunt concentreren op wat je het beste doet: het verlenen van hoogwaardige zorg aan jouw cliënten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en tarieven als boekhouder in de zorgsector.


Veelgestelde vragen over een boekhouder voor de zorgsector


Wat is het belang van een gespecialiseerde boekhouder in de zorgsector?

Een gespecialiseerde boekhouder in de zorgsector begrijpt de complexe financiële regelgeving en belastingvoordelen die specifiek zijn voor zorgverleners. Ze kunnen je helpen om fiscale optimalisatie te bereiken, mogelijke boetes te vermijden en jouw financiële administratie efficiënt te beheren, zodat jij je kunt concentreren op jouw zorgtaken.

Welke specifieke diensten biedt een boekhouder voor de zorgsector?

Een boekhouder voor de zorgsector biedt een breed scala aan diensten, waaronder boekhouding en financiële administratie, belastingadvies, financiële planning, juridisch advies met betrekking tot contracten en fiscale rechtsbijstand. Ze kunnen ook speciale software en tools aanbieden die zijn afgestemd op de behoeften van zorgverleners.

Hoe kan een gespecialiseerde boekhouder mij helpen belasting te besparen in de zorgsector?

Een gespecialiseerde boekhouder kan je adviseren over specifieke belastingvoordelen die beschikbaar zijn voor zorgverleners, zoals aftrekposten en vrijstellingen. Ze kunnen ook strategieën ontwikkelen om jouw belastingaanslag te optimaliseren, wat kan resulteren in aanzienlijke besparingen. 

Zijn de tarieven voor een boekhouder in de zorgsector betaalbaar?

De tarieven voor een boekhouder in de zorgsector variëren afhankelijk van de diensten die je nodig hebt en de omvang van jouw zorgonderneming. Bij De Kroon Adviseurs kun je het boekhoudpakket kiezen dat past bij jouw behoeften.

Kan ik mijn financiën in de zorgsector zelf beheren zonder een boekhouder in te huren?
Hoewel het mogelijk is om jouw financiën zelf te beheren, kan het zeer tijdrovend en complex zijn, gezien de specifieke regelgeving in de zorgsector. Het inhuren van een gespecialiseerde boekhouder kan je niet alleen tijd besparen, maar ook helpen om financiële fouten te voorkomen en jouw fiscale positie te optimaliseren.

Dit kan gemakkelijk worden gedaan met de boekhoudsoftware van De Kroon Adviseurs, waardoor jij de controle behoudt over jouw financiën terwijl je profiteert van deskundige begeleiding en nauwkeurigheid.

Hoe kan ik contact opnemen met een gespecialiseerde boekhouder in de zorgsector?
Je kunt eenvoudig contact opnemen met een gespecialiseerde boekhouder in de zorgsector via het contactformulier. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.
Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op! Contact opnemen
Veelgestelde vragen
Ben ik als zorgverlener altijd vrijgesteld van Omzetbelasting?

Veel zorgverleners gaan ervan uit dat al hun zorgwerkzaamheden zijn vrijgesteld van BTW. Dit is echter niet altijd het geval. Indien jouw opdrachtgever niet de zorginstelling is, maar een bemiddelingsbureau dan zijn jouw zorgwerkzaamheden niet vrijgesteld van BTW. Ook kan het zijn dat een zorginstelling wel jouw opdrachtgever is, maar dat je werkzaamheden verricht die niet overeenkomen met je opleiding en diploma. Ook dan zijn jouw diensten niet vrijgesteld van BTW.

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?