Financiële coaching

Met financiële coaching zorgen wij ervoor dat u een helder en duidelijk overzicht krijgt van uw privé én zakelijke uitgaven en inkomsten, dus zowel privé als zakelijk. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u meer overhoudt met dezelfde nog beter minder inspanning. Dat  u efficiënter met uw tijd en geld omgaat. Dat u een buffer kunt opbouwen voor eventuele onverwachte uitgaven. Ook zorgen wij ervoor dat alles overzichtelijker waardoor u uw financiële administratie met de minste inspanning op orde heeft. Kortom onze financiële coach brengt rust en bescherming.  

 

Balans tussen inkomsten en uitgaven

Vele zorgverleners zijn (zeer) druk met hun werk en hebben geen tijd om al inkomsten en uitgaven goed op een rijtje te zetten. vaak helpt het dan, dat iemand van buiten rustig hier de tijd voor neemt en al het voorwerk uit uw handen neemt en u direct kan adviseren wat eventueel verbeterd kan worden op zo eenvoudig mogelijke manier.

In een inventarisatiegesprek kijken wij aan de ene kant wat de inkomsten van u en uw partner zijn. Deze inkomsten bestaan uit uw eigen onderneming (de winst), maar ook eventueel bijverdiensten en voor uw partner de looninkomsten.

Vervolgens maken wij een overzicht van alle kosten die u in privé maakt: woonlasten, autokosten, gas, water en licht, verzekeringen, abonnement, enzovoort.

Nadat alles is geïnventariseerd kunnen we kijken hoe u het doet ten opzichte van andere huishoudens. Gezamenlijk kijken we wat verbeterd kan worden en of u dat natuurlijk wil. 


Hypotheekprognoses en overige diensten

Hebt u een woning op het oog, dan moet u tegenwoordig snel handelen. Wij maken financiéle prognoses voor u voor de aanvraag van een hypotheek voor uw (eventueel) toekomstige woning of gewoon voor een hypotheekoversluiting. Ook maken wij rapporten ter bepaling van het ondernemersinkomen. Speciaal voor zorgverleners adviseren wij een oriënterend gesprek te voeren met de adviseurs van Hypotheek voor de Zorg.


Daarnaast kunnen wij informeren over uw bedrijfsverzekeringen en oudedagsvoorziening en kunt u bij ons terecht voor vragen over onderneming.