· 

Inschrijving Kamer van Koophandel (KvK)

Mocht u op basis van het ondernemingsplan en de inkomensplanning groen licht hebben, dan kunt u zichzelf inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK-inschrijving, kosten € 51,95 ).  Hieronder wordt uitgelegd hoe u zich kunt inschrijven bij de Kamer van Koophandel en waar u op moet letten. 

 


1. Afspraak maken bij de KvK

Om uw onderneming in te kunnen laten schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (inschrijving KvK), moet u persoonlijk langskomen op één van de kantoren van de KvK:
AlkmaarAlmereAmersfoortAmsterdam, ApeldoornArnhemBredaDen BoschDen HaagEindhovenEnschedeGroningenLeeuwardenMiddelburgRoermondRotterdamUtrecht en ten slotte Zwolle.

Om persoonlijk langs te kunnen komen dient u eerst een afspraak online te maken bij één van bovengenoemde kantoren. 

Een afspraak maakt u door in te loggen met DigiD. U kunt zelf de datum, het tijdstip en de locatie kiezen. Een afspraak kunt u maximaal 8 weken vooruit plannen. U ontvangt per e-mail een bevestiging. Bewaar deze bevestiging goed. Deze hebt u namelijk nodig om u aan te melden bij de aanmeldzuil in het kantoor. Niet elk kantoor heeft een receptie.

Let op!
Bij uw persoonlijk bezoek aan een kantoor van de Kamer van Koophandel dient u altijd een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben. Zonder legitimatiebewijs kunt u zich niet laten inschrijven.

2. Keuze rechtsvorm
Bij de inschrijving moet u kiezen in welke rechtsvorm u uw onderneming wilt uitoefenen.

Bijna alle zorgverleners oefenen hun zelfstandig beroep (onderneming) uit in de rechtsvorm van een eenmanszaak. Bij een eenmanszaak bent u met uw gehele privévermogen aansprakelijk voor eventuele zakelijke schulden en belastingschulden. Zorg er dus altijd voor dat u deze schulden geheel en op tijd betaalt of zorg ervoor dat, mocht dit niet lukken, u op tijd een betalingsregeling treft met een zakelijke leverancier of met de belastingdienst.

U kunt echter ook aansprakelijk gesteld worden voor een beroepsfout of doordat u per ongeluk iets kapot maakt in de locatie waar u werkt. Sluit daarom altijd een beroeps- of bedrijfaansprakelijkheidsverzekering af.


3. Keuze handelsnaam
U moet voor uw onderneming een handelsnaam bedenken, die nog niet door een ander bedrijf wordt gebruikt. Het moet dan wel gaan om een bedrijf die een soortgelijke activiteit verricht als die van u.
Bijvoorbeeld: als zorgverlener kiest u de handelsnaam Total Plus, maar er bestaat ook een tankstation die Total Plus heet. Dit levert geen verwarring op bij het publiek, omdat zij geheel andere activiteiten verricht.
Voordat u een handelsnaam kiest, is het verstandig deze naam eerst in te typen bij "Zoeken" op de website van de Kamer van Koophandel, dan kunt u zien óf deze naam al gebruikt wordt en voor welke activiteit. 


4. Keuze locatie
Als u vanuit uw huis direct naar de zorglocatie gaat, dan kunt u zich gewoon inschrijven op uw huisadres. Als u een aparte kantoorruimte hebt gehuurd, dan moet u de huurovereenkomst laten zien om u zich te kunnen laten inschrijven bij de KvK.
Ook zijn er zogenaamde "virtuele kantoorruimtes" die u kunt huren voor enkele tientjes in de maand. Ook met een dergelijke virtueel kantoor kunt u zich in laten schrijven bij de KvK.


5. Kosten KvK-inschrijving
Voor de KvK-inschrijving betaalt u eenmalig € 51,95. U moet dit bedrag ter plekke met uw pinpas of creditcard betalen. U kunt niet contant betalen. Direct bij de inschrijving kunt u ook een uittreksel van de inschrijving ontvangen. De kosten hiervan bedragen € 15,00.